Emanuel Mares

Tech - Fotografie - Timp liber

Codecamp 2018 @ Timisoara

Ieri am participat la al doilea Codecamp organizat la Timisoara. Am pornit de dimineata de la ora 9:00 cu o cafea. Dupa care a urmat introducerea si apoi un extraordinar talk dat de Ciprian Jichici, general manager la Genisoft si geek in fizica, pe tema AI, mituri contra realitate. Mi-a placut enorm luand in calcul energia furnizata si abordarea sa fata de subiect. A fost un bun start energic al conferintelor ce vor urma.

Pe urma am dorit sa particip pe calea Frontend din cele disonibile (Automotive, Web Architecture, Frontend, Testing, IoT-Embedded, DevOps, Leadership si Entrepreneurship).

#3 Frontend Conferences @ Codecamp.

#1 de aici s-a prezentat Martin Hochel pe tema React and Angular, cum se pot complementa unul pe celalalt. Martin este din Cehia, pasionat de Javascript si organizeaza ngParty meet-ups. A vorbit despre cum putem folosi tool-uri din Angular pentru a ajuta experienta in React si nu sa alegem unul in favoarea celuilalt, odata ce React devine mai popular si tinde sa inlocuiasca Angular. Am realizat repede ca e un Star Wars geek si ne-a incantat cu pun-uri(glume) dragute.

#2 a vorbit Titian Cornel, un pasionat de C# si Typescript despre exact asta, Typescript si folosirea adecvata a type-urilor. A procedat sa ne prezinte intrebari reale luate din stackoverflow si am continuat sa rezolvam si sa raspundem intrebarilor. Din prima impresie, Cornel este un tip sobru la punct si pasionat in ceea ce face, dar „bad typist” cum s-a autointitulat. Este un bun speaker si am inteles si invatat ceva de la el.

#3 a prezentat Royee Shemesh din Israel de la compania Intuit. Ne-a prezentat produsele lor un pic si metodele folosite prin care externalizeaza parti din aplicatie si le intregreaza apoi ca module, in care fiecare modul poate fi folosit individual si este sustinut de o singura echipa, cu propriul versioning sistem. Royee vorbeste putin incurcat engleza dar totusi o face cu determinare si ardoare,  cu glume si povesti interesante.

A urmat o pauza de pranz de o ora sa ne reintregim un pic.

#4 a reluat Sergiu Pintilei cu concepte de lazy-loading de module in Angular. Cu best practices si metode de a face cache de module sau a incarca parti ale unei aplicatii atunci cand avem nevoie de ele. Sergiu s-a emotionat odata sau de doua ori, ori este felul care, ca si mine, incepe un fir al gandului, il largeste si devaga un pic de la esential. Am ajuns la subiect pe urma, no harm done.

#5 am trecut un pic in user-experience prin Andreea-Zenovia Popescu, UX designer la Ascom. Ne-a prezentat bune metode de ux in domeniul sanatatii si spitalelor, ce este bine sa urmam. De asemenea documentatia ce sta in spatele unor aplicatii de health care, si testele necesare sau cercetarea pentru a putea face cu adevarat o aplicatie cu o buna experienta. Mi-a placut pasiunea cu care a vorbit si s-a inteles ca ii place ceea ce face, ca ajuta in final bunastarea si sanatatea cuiva.

#5 si ultimul pe ziua aceea a fost Bogdan Costea, software development lead la Xogito. Bogdan a vorbit despre motoare de recomandare. Am aflat ce le face intradevar bune si de ce sunt o unealta de impact pentru o aplicatie, sau cat se pot specializa in functie de datele furnizate. Am retinut de la el ca, de cele mai multe ori, este bine sa intrebi cand vrei sa afli ceva de la un utilizator a aplicatiei tale. Bogdan a avut flerul de bucurestean, a vorbit liber si m-am simtit relaxat si prieteneste alaturi de toti in sala. Am inteles cele mai bune metode ce fac recomandari bune si a fost un excelent capac al zilei de ieri in cadrul Codecamp Timisoara.

Recomand pe cei ce sunt interesati sa participe, primiti speakeri de prima mana, cunostinte noi si ocazii de discutii interesante. Vedeti pe codecamp.ro urmatoare evenimente in alte orase.

Share