Emanuel Mares

Tech - Fotografie - Timp liber

Expo Tech la Timisoara

Nu am reusit sa particip in tech-fest-ul proprius zis, am dorit sa prind tech talks, dar nu a fost timp. Am dat o fuga la Iulius weekend-ul trecut sa prind macar expozitia de tehnologie.

Ce am vazut la Expo Tech Timisoara?

Prezenti au fost Smart Balance cu diferite bicicle, tricicle sau placi electrice de toate felurile, BRD. Hostvision am gasit acolo prezentand servicile lor de Cloud sau SSD Hosting. Am mai privit si un HTC Vive instalat pe care il puteai testa pe niste jocuri pe Steam. Iar pe parte de electrocasnice, Dyson si Philips au expus cateva electronice domestice.

Pe partea opusa am gasit si o echipa tanara de la liceul ”Tudor Vianu” din Bucuresti, pe nume Auto Vortex. Ei participa la concursuri de robotica si constuiesc roboti din 2011 castigand o multime de premii in cadrul FTC, First Tech Challenge. In principiu prin ei s-a adus si in Romania competitia de robotica FTC.

Ne-au prezentat robotul ce a participat in competitii din Coreea de Sud sau Rusia, facand cateva ture. Robotii sunt controlati in mare parte la distanta printr-un smartphone, dar au si libertatea lor de autonomie pentru cateva probe. Deci avem de a face cu aplicatii Java, motoare si relee, iar partea mecanica cea care da multe batai de cap.

In concluzie copiii de la Auto Vortex sunt niste maestri in electronica si programare si duc o buna lupta in promovarea stiintei si indeletnicirea urmatorilor fauritori(‘makers/builders’).

Dyson la Expo Tech HTC Vive la Expo Tech HTC Vive la Expo Tech Hostvision prezenti la Expo Tech Placi si tricicle Smart Balance Robotii celor de Auto Vortex - Expo Tech Robot de la Auto Vortex Robot de la Auto Vortex Robot de la Auto Vortex Echipa Auto Vortex

Share