Emanuel Mares

Tech - Fotografie - Timp liber

Urmatorul Gnome este disponibil: 3.26

Chiar dupa aniversare de 20 de ani de Gnome, astazi echipa lanseaza ultima versiune a celebrei interfete desktop, gnome 3.26. Supradenumit „Manchester”,vine dupa 6 luni de pregatiri si dezvoltare cu ceva schimbari majore.

O schimbare este adusa ferestrei de setari, cu o lista navigabila in dreapta. Cautarea s-a imbunatatit aratand mai multe rezultate si setari alternative. Sunt suportate acum si cancer emoji-uri frumoase si viu colorate atat in chat si documente s.a.

Totodata s-a renunta la tray-ul din stanga jos, ce printa cateva aplicatii ce rulau in fundal, cum ar fi skype sau actualizari. Iar Nautilus, explorerul de fisiere nativ, s-a imbunatati cu reparatii si un search ce cauta texte intregi in sistemul de fisiere.

Cu adoptia SpiderMonkey 52, javascript va fi mai placut si mai complet de a coda. Apoi browserul gnome beneficiaza de sincronizare cu ajutorul Firefox.

Gnome 3.26 este disponibil natural cu Ubuntu 17.10, dar nu se va putea instala normal pentru Ubuntu 16.04, iar pentru 17.04 nu se poate instala prin updatarile normale, poate nesuportat. Pentru celelalte distributii va trebui sa stati aproape update-uri.

Screenshots:

 

Share