Emanuel Mares

Tech - Fotografie - Timp liber

S-a incheiat Robotor 2017, cine sunt castigatorii?

Tocmai s-a incheiat saptamana trecuta editia de anul acesta a competitiei de roboti pentru elevi Robotor 2017. Concursul s-a desfasurat la Orsova, Mehedinti, ca in fiecare an, cu participanti din tara. Arges, Bucuresti, Gorj Vaslui sau Suceava, precum si straini din Bulgaria, Italia, Grecia, Macedonia sau Serbia si Portugalia s-au inscris.

Participanti Robotor 2017 :

Concurentii au avut 2 zile de competitii, finalizate cu o surpriza a unei vizite a imprejurimilor zonei. Probele precum labirint cu pereti sau linie, mini sumo sau dragster au decurs sub 2 sau 3 clase de varsta, Firefly, Junior si Senior cu diferite planuri de dificultate.

Cine a castigat?

Castigatorii au venit din zone variate, in functie de proba, s-a acordat pentru fiecare proba si categorie de varsta cate 3 premii. Lista esta urmatoarea. Totodata pe aceeasi perioada s-a derulat si un simpozion de lucrari si prezentari pe teme de robotica, o lista a lucrarilor gasiti aici.

Dupa cum am spus si intr-o postare anterioara despre Robotor, competitia aduce laolalta pasionati ai electronici si programarii. Fiind sustinuta de Uniunea Profesorilor in Informatica se doreste implicarea din gimnaziu si scoala primara a  copiilor in cunoastere, in programare si tehnologie de actualitate. Este prima competitie de acest gen din Romania si merita orice respect pentru o mare implicare si dedicatie pentru a o organiza.

Share