Emanuel Mares

Tech - Fotografie - Timp liber

Gaming in cloud gratuit in LiquidSky

LiquidSky promite un serviciu nemaintalnit pana cum, Gaming in cloud gratuit. Practic iti subinchiriezi o unitate care sta undeva intr-un data center si o apelezi gratis sau pe bani putini.

Ideea vine pentru cei ce nu au banii pentru un calculator performant sau nu vor sa investeasca pe termen lung. Se folosesc de platforma IBM SkyLayer ce le permite conexiuni de 1GBps. Numite Skycomputer, statiile vor rula pe Windows si astfel se poate instala orice exista sub aceasta platforma. Ideea a fost prezentata la CES anul acesta, urmand ca in 14 Martie sa fie publice toate serverele. Exista 20 de data centere in lume, iar pentru o buna calitate a serviciului ei recomanda sa fim la o ditanta de 1500km si o viteza de cel putin 5MBps.

Cat Costa?

Ca si plata dezvaluie 3 niveluri de pret: Free plan, cu reclame, pay as you go, fara reclame incepand cu 5 dolari si monthly plan de la 10 dolari. Toate ofera cel putin 100Gb de spatiu pe disk cu cel din urma oferind 1Tb. Hai sa o comparam cu o sala de internet. Se vor folosi monede numit Skycredit, 1 skycredit = 1 ora de gameplay pentru o unitate normala sau 2 skycredit = 1 ora pentru o unitate imbunatatita.

Marea problema ce cred ca va fi prezenta este latenta, timpul de raspuns. Apoi mai apare si nivelul de securitate ale conturilor. Totusi promit ca vor popula in timp mai multe servere in cat mai multe locatii.

Share