Emanuel Mares

Tech - Fotografie - Timp liber

Din sfera verde a tehnologiei, Zera Food Recycler

Va aduc ceva si din sfera verde a tehnologiei, Zera Food Recycler. Dupa nume face exact la ce va ganditi, transforma resturile menajere dintr-o locuinta in compost. Se lauda ca poate recicla resturile unei spatamani intr-o perioada de 24 de ore.

Problema care vine de la resturile menajere aruncate la o groapa de gunei este ca produce gaz metan, o problema a incalzirii globale. Dupa principiul ca totul se transforma si nu se pierde, Zera ne vine in ajutor. Are dimensiuni mici, se pune in bucatarie si se lasa sa lucreze.

Cum functioneaza?

Adaugati un saculet aditiv, ce contine coaja de cocos si bicarbonat de sodiu, il bagati in priza si isi face treaba. Ceea ce nu poate sa mestece sunt oasele de orice forma. Trebuie sa fiti atenti insa sa aiba un filtru de carbon in stare buna ca sa reduca mirosurile. La final, printr-un proces de umidizare, oxigenare si mestecare rezulta compostul.

Prezentat la CES 2017 si provenit din mainile Whirlpool, Zera este acel device ce poate fi excelent sau un esec. De aceea compania il lanseaza prin Indiegogo si va fi destul de scump. Se va vinde la 1199 de dolari, dar daca il sustineti prin campania de strangere de fonduri, dati pe el 699.

https://www.indiegogo.com/projects/zera-food-recycler-recycling–2#/

www.zera.com

Share