Emanuel Mares

Tech - Fotografie - Timp liber

Automatizarea taskurilor de zi cu zi cu IFTTT

Cred ca nu suntem straini cu automatizarea in domeniul aplicatiei de zi cu zi, deja avem aplicatii ce trimit pe twitter o postare din Instragram, sau diferite actiuni de media sociala. IFTT, abreviere la If This Then That, aduce multe alte posibile metode de a face automatizare, cu servicii ca Dropbox, Google, Twitter, Spotify, Amazon sau Vremea.

Ca si exemplu ce declaratii se pot face ar fi: gasirea telefonului cu Alexa, formarea unei compilatii muzicale pe Spotify si recomandari, pontaj personal si salvare in google docs pentru gestionarea acelor ore suplimentare sau sa anunti nevasta cand esti in preajma unui mall ca sa nu uiti sa cumperi cate ceva. Aplicatia e populara pentru motivul ca nu are nevoie de cunostinte de coding pentru a avea automatizare in viata cotidioana, e usor de folosit pentru oricine si este puternic, aducand tehnologia tot mai aproape de necesitatile vietii.

Aplicatia se regaseste pentru iOS si Android. Aduna impreuna aplicatii(applets) si servicii si participa in sfera IoT imbinand diferite device-uri, chiar si unele de tipul „fa-o singur” dezvoltate cu Raspberry Pi, si multe aplicatii si softuri disponibile online.

Mai multe la urmatoarele linkuri:

Share