Emanuel Mares

Tech - Fotografie - Timp liber

Alienware Alpha PC, miniatura dar si putere

Miniaturizarea se doreste in toate domeniile, dar cand te duci cu gandul la puternic si performant instinctiv te gandesti la ceva masiv. In gaming, Dell prezinta mini-pc-ul – de fapt ei le numesc console – Alienware Alpha PC, dotat cu i7, Windows 10, 8Gb memorie RAM si 1Tb SSD. 

Are marimea unei tablete de 8 sau 9 inchi,220mm per 200mm dar de grosime 55mm. Nu este pe departe cel mai mic mini, dar tinand cont ca este facut pentru gaming si incorporeaza un procesor grafic Nvidia gtx 960, sunt de inteles marimile si cele 2kg de la bord.

Alienware Alpha sta impreuna cu Steam Machine la departamentul de mini-pc/console. Unul bazat pe Windows, cu multe posibilitati de personalizare, cu mouse si tastatura, iar celalalt foloseste sistemul de operare de la Steam bazat in linux, ce vine cu controllerul Steam. 

Alpha Pc-ul le permite utlizatorilor sa adauge si sa personalizeze prin adaugare de componente si alte upgrade-uri. Vine in 2 versiuni, R1 cu AMD R9 M470X de 2Gb DDR5 sau R2 cu NVIDIA 960 GTX avand 4Gb DDR5. La pret avem Steam Machine-ul de la $399 si Alpha Pc de la $499 incepand.

Share