Emanuel Mares

Tech - Fotografie - Timp liber

Sistemul fotovoltaic integral de gradina – smartflower

I-am descoperit recent pe cei de la Cenned, firma din Austria, ce fac un produs interesant, facut in intregime local. Smartflower este un sistem all-in-one de generare energie ce se foloseste de prefixul smart pentru eficienta si spre deosebire de panourile fotovoltaice traditionale, se ocupa si cu stocarea si generarea de energie.

Se foloseste inteligent de soare, prin faptul ca se misca odata cu el, tot timpul avand unghi de 90 de grade, astfel fiind cu 40% mai eficient decat panourile clasice. Se monteaza doar la sol, venind in ajutorul celor ce nu pot sau nu vor sa instaleze panouri pe acoperis. Iar la sfarsitul zilei se impatureste pentru siguranta, revenind in forta odata cu rasaritul. De asemenea posibilitatea compactarii ii aduce si elemente de siguranta, astfel incat in vanturi puternice se impatureste si ia o pauza. 

Dimensiunile sunt de 4.8 m in diametrul panourilor, si 2.5m impaturita. Ca si generare poate produce pana la 4000KWh pe an, astfel asigurand consumul unei locuinte europene care tinde undeva la 3550KWh. Este de tip plug and play, nu are nevoie de instalare adecvata, se misca pe cele 2 axe N-S si E-V si este complet autonoma si independenta. Mai adaug niste date simpatice, cum ar fi ca productia de o ora a smartflower ajunge cat sa faci cea mai buna lasagna din lume, sa urmaresti 15 ore filme si seriale, sa incarci un telefon de 101 ori sau sa citesti la o lumina cu led timp de 182 de ore.

Vedeti mai multe detalii aici.

Share